Alpine Hø 4kg
Dette hø er høstet ca august-september 2022. Høet er friskt, men mere mørkegrønt og dufter stadig frisk og dejligt.
Hurtig leveringGratis fragt over 500kr14 dages returret
Hø til kaniner og gnavere er ikke kun almindelig hø, men skal også indeholde mange vigtige næringsstoffer. Denne erklæring støttes af videnskabelige data. Dette er grunden til, hvorfor dette hø er analyseret og resultaterne er tilgængelige for vores kunder.
Høet er grønt og har en aromatisk intens lugt. Den er fri for skimmel. De tørrede planter er meget skånsomt opbevaret og har således en højere andel af blade sammenlignet med normalt hø. Dette betyder at høet kun er lidt bearbejdet og transporteret.
Græs er dominerende, og planternes stilk er ikke i overtal, hvilket indikerer en tidlig “cut-time”.
Det er sammensætningen af råfiber der giver kaniner og gnavere en god fordøjelse. Hø er et naturprodukt, og derfor er værdierne udsat for naturlige udsving. Hubertus-Hø er KUN produceret af de “eviggrønne enge”. Udsvingene er derfor små.
Sammensætningen af plantefibre sikrer et godt hø og forhindrer fordøjelsesforstyrrelser.
Alpine Hø indeholder mange værdifulde vitaminer og mineraler.
Høet ligger i bunden med 39g/kg TS, hvilket sikrer en god anvendelighed af cellevægskomponenterne hemicellulose (til energiproduktion) og dels cellulose af tarmbakterierne.
Typiske værdier er mellem 40-60g/kg TS.
Den naturlige struktur af fibrene tilvejebringer den nødvendige tyggeproces og tjener således slid på tænderne
Silikaterne, der er indeholdt i høet, sikrer den nødvendige tandslibning
Indholdet af fordøjelig energi svarer til anbefalingerne for kaniner og gnavere.
Den fordøjelige energi af høet afspejler sammensætningen af kulhydrater. Det svarer til 10 MJ /kg TS, hvilket igen svarer til vedligeholdelseskravet for huskaniner og gnavere, og for hø er det usædvanligt højt. Dette viser også den meget gode kvalitet.
Beskyttelse mod inflammatoriske sygdomme og immunforsvar.
Indholdet og især hele sammensætningen af flerumættede, essentielle fedtsyrer giver beskyttelse mod inflammatoriske sygdomme og understøtter immunsystemet.
Vitamin D: Optimal udnyttelse af mineraler til tand og knoglestyrke – stabilt immunsystem
Hubertushøet indeholder et naturligt vitamin D indhold på grund af soltørring af planterne. Det dannes kun ved UV-B-stråling i planterne, når de tørres. Planter indeholder typisk ikke D-vitamin. Der er dog nogle få undtagelser, f.eks. Rødkløver og alfalfa. I tørt mad tilsættes dette vitamin separat, men med høsten kommer dette i sin naturlige form.
D-vitamin spiller en meget vigtig rolle med calcium. Disse mineraler er nødvendige for styrke af tænder og knogler